ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γιορτή 2010 για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Γιορτή 2010 για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 25 Μάρτιος 2010 20:48

24 Μαρτίου 2010

 

    Η φετινή γιορτή πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, του τμήματος Γ1 και τη συμμετοχή δύο μαθητών της ΣΤ΄ τάξης. Την επιμέλεια της γιορτής ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Τρύφων Μαρία και Καραμπούλα Βασιλική. Τη μουσική επιμελήθηκε η μουσικολόγος Δημητροπούλου Παναγιώτα. Την ενδυματολογία των παιδιών επιμελήθηκε εκπαιδευτικός Πιτσιώρη Μηλίτσα. Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου μας δάνεισε τις παραδοσιακές φορεσιές, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

    Κατά τη διάρκεια της γιορτής, μέσα από τα ποιήματα, τα τραγούδια και τα θεατρικά, έγινε ιστορική αναδρομή από τα χρόνια της σκλαβιάς μέχρι την απελευθέρωση μας. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε τη διπλή σημασία της σημερινής ημέρας, διότι εκτός από την επέτειο του ξεσηκωμού του γένους, γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Άγγελος Κυρίου παρουσιάστηκε στην Παρθένο Μαρία και της προανήγγειλε ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού, τον Σωτήρα Χριστό.

    Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε σύντομη παρουσίαση της ιστοσελίδας του σχολείου μας, με επίκαιρη αναφορά στα διαδοχικά στάδια απελευθέρωσης από τους Τούρκους της Νεότερης Ελλάδας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2010 22:10